حلوای آرد نخودچی ( تبریز )

حلوای آرد نخودچی ( تبریز )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 1از معروفترين حلواهاي شهر ما ( تبریز ) كه به عنوان دسر كاربرد دارند مي توان حلواي بادام، حلواي زنجبيلي، تر حلوا، حلواي آرد نخودچي، حلواي گردو و پسته را نام برد.

حلواهاي جديدتري هم امروزه وارد فرهنگ غذايي ما شده مثل حلواي شطرنجي يا شير عسلي كه تهيه آنها مهارت و حوصله مي خواهد. البته انواعي از حلواهاي سنتي هم هست كه نه به عنوان دسر بلكه براي صبحانه استفاده مي شوند، مثل حلواي گردويي و حلواي شكري سنتي كه جزو سوغاتي ها اين شهر هم هست و من به مسافران عزيز توصيه ميكنم.

طرز تهيه و بافت اين حلواها متفاوت بوده و هركدام نكات ظريفي در تهيه دارند. امروز نحوه تهيه حلواي نخودچي را برایتان توضيح میدهم.

موادلازم:

  • آرد نخودچي / 300 گرم
  • روغن يا ترجيحاً كره / 200 گرم
  • هل / یک قاشق مرباخوری
  • زنجبيل / یکقاشق مرباخوری
  • پودر قند / 250 گرم
  • گردوی خرد شده / نصف لیوان
  • شكلات تیره / 100 تا 150گرم
  • دارچین / به دلخواه

روش تهیه:

آرد را حتماً الك كنيد. آرد نخودچي نياز به تفت دادن زياد ندارد، چون قبلاً نخودچي مورد استفاده در آن تفت داده شده است.

بعد از حدود 15 دقيقه تفت دادن آرد نخودچي روي حرارت ملايم، كره را به آرد بيافزاييد. ( مقدار كره به حدي باشد كه آرد نخودچي خمير مانند شود ) كمي هم اين خمير را روي شعله تفت دهيد تا آب كره تبخير شود.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 2

سپس پودر قند، زنجبيل و هل ( به دلخواه ) را افزوده و مواد را خوب به خورد هم بدهيد.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 3

ته سيني مناسبي را مرطوب كرده و كيسه نایلونی را روي آن پهن كنيد.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 4

مواد را روي نایلون ريخته و به ضخامت 1 الی 1.5 سانتیمتر باز كنيد

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 5

و در حالي كه خمير داغ است شكلات را روي آن رنده كنيد. گرماي خمير، شكلات را آب ميكند. روي شكلات كمي دارچين

بپاشید

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 6

و گردوي ريز خرد شده روی آن پخش کنید

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 7

و خمير را به كمك نايلون رول كنيد. ( تصویر این قسمت متحرک است، صبر کنید تا کامل لود شود! )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 8

و به همين شكل داخل يخچال بگذاريد تا كمي خودش را بگيرد، ولي سفت نشود. ( اگر رول شما سفت شود برش آن سخت شده و مي تواند باعث خرد شدن حلوا شود - حدوداً یک ربع تا 20 دقیقه کافیست)

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 9

به كمك چاقوي نازك و تيزي رولت را به ضخامت هاي يكسان و دلخواه برش داده

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 10

و داخل سینی بچینید تا کمی هوا بخورد و ترد شود. ( حدود یک ساعت )

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 11

در ظرف مورد نظر بچينيد و از طعم آن لذت ببريد.

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 12

 حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) - تصویر 13

ارائه ی دستور: خانم پرستو احمدی (parvaz)

تهیه و عکس: مریم محمدی ( اختصاصی مامی سایت )


мебель на заказ

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه